احساسات در فارکس
احساسات در فارکس آیا باعث موفقیت میشود یا شکست ؟
احساسات در فارکس چقدر در انجام موفق معاملات نقش دارند؟ شاید سوال ساده ای به نظر برسد ولی در واقع احساسات در فارکس یکی از مهمترین فاکتورها در انجام معاملات می باشند.
در دنیای معامله گری تنها داشتن استراتژی خوب معاملاتی برای سود گرفتن از بازار به خود کافی نمی باشد. بلکه این بسیار مهم است که معامله گر به استراتژی معاملاتی خود پایبند باشد و آن را قبول داشته باشد. به نحوی که در سخت ترین شرایط با اعتماد به نفس کافی پیرو استراتژی خود باشد.
البته همیشه حرف از عمل راحت تر است ولی در عمل کار بسیار سختی است. اینکه بتوان احساسات در فارکس را کنترل کرده و همواره بر روی معاملات متمرکز باشیم کار آسانی نیست و نیاز به تمرین دارد. داشتن یک ذهن برنده قطعا تضمین کننده موفقیت معامله گران در انجام معاملات می باشد.
انواع احساسات در فارکس
ما در این بخش احساسات در فارکس را به دو دسته کلی تقسیم می کنیم و سپس در مورد هر یک توضیح می دهیم. در واقع به شکلی می توان گفت که این احساسات(خوب و بد) تنها مختص به فارکس و معاملاتش نیست بلکه ما در جنبه های مختلف زندگی هم آنها را تجربه می کنیم. اما در این مقاله بر روی اثری که بر روی معاملات می گذارند صحبت خواهیم کرد.
احساسات منفی که باید شناسایی و درک شوند.
جلوی بروز این احساسات را نمی توان گرفت. چرا که به عنوان یک تریدر، سرمایه ای را که با زحمت فراوان به دست آمده است و در شرایطی حتی تنها سرمایه خود را در بازار بزرگی چون فارکس به خطر می اندازیم. همین باعث می شود که با فکر متضرر شدن دچار احساسات منفی و حتی در مواردی وحشت شویم.
نتیجه آنکه با عدم تمرکزی که از احساسات منفی ناشی می شود عملکرد ما تحت الشعاع قرار می گیرد. پس این احساسات وجود دارند. بجای انکار و رد آنها بهتر است آنها را بپذیریم، درکشان کنیم و سعی کنیم تاثیرات نامطلوب آنها را به حداقل برسانیم.
برخی از این احساسات منفی را در اینجا بررسی می کنیم.
- احساس نا امیدی: شامل ناامید شدن معامله گر از خود و سیستم معاملاتی خود و در نتیجه از دست دادن اعتماد به نفس که ناشی از یک تصمیم بد می شود.
- احساس وحشت: از دیگر احساسات در فارکس است و زمانی آغاز می شود که معامله گر در شرایطی قرار می گیرد که دارای ریسک زیادی می باشد. در چنین شرایطی به دلیل احساس منفی ایجاد شده، معامله گر فراموش می کند که برای معامله حد ضرر قرار دهد و متاسفانه بازار در خلاف جهت خلاف معامله وی حرکت نماید. اینجاست که احساس وحشت شروع می شود.
- احساس افسردگی: با از دست دادن سرمایه معامله گر به دلیل زیانهای پشت سر هم در معامله گر ایجاد می شود.
- احساس طمع: با برنده شدن در یک معامله معامله گر دچار احساس طمع می شود و با وجود آنکه همه چیز یک نمودار بیانگر آن است که باید از معامله خارج شود، همچنان در آن معامله باقی مانده و تصور یک پاداش بزرگ را دارد.
احساسات مثبت که باید توسعه داده شوند.
ترید در بازار فارکس بدون احساسات منفی هم دارای چالش هایی است که معامله گر با آنها روبرو می شود. به همین دلیل هم تمام تلاشمان باید بر این باشد که احساسات منفی را از خود دور کنیم و همینطور احساسات مثبت را در خود تقویت کنیم.
برخی از احساسات مثبت عبارتند از
- مثبت اندیش بودن: بخاطر داشته باشید که هر عملی از یک اندیشه آغاز می شود. چنانچه مثبت باشد نیروی مثبت را به سوی خود جذب می کند و در نتیجه یک احساس مثبت را ایجاد می نماید که می تواند سازنده باشد.
- صبور بودن: اتفاقات خوب برای افراد صبور رقم زده می شود. این امر برای معاملات بازار فارکس هم صادق می باشد. واقعیت این است که به دنبال معامله نباشید. کمی عقب تر بایستید و اجازه دهید معامله به سمت شما بیاید. در اینصورت چنانچه پوزیشنی را هم از دست بدهید سرخورده نخواهید شد. چرا که شما کار درست را انجام داده اید. این کار درست در طولانی مدت نتیجه بخش خواهد بود.
- توقع منطقی از خود و بازار داشته باشید: سطح انتظار از خود و بازار را مناسب با دانش و تجربه معاملاتی که دارید هماهنگ کنید و از شانس پیروی نکنید.
مدیریت احساسات در فارکس
بعد از شناخت انواع احساس ببینیم چطور باید آنها را مدیریت کنیم.این بسیار مهم است که به عنوان یک معامله گر با خودمان رودربایستی نداشته باشیم و صادق باشیم. باید بدانیم که تا چه حد از نظر عاطفی متعادل هستیم. تنها در آن صورت می توانیم با خود صادق باشیم. هنگامی که با خودمان صداقت داشته باشیم، میتوانیم اقداماتی را جهت جلوگیری از تاثیر مخرب احساسات منفی در انجام معاملات مان، انجام دهیم. راهکارهایی مثل موارد زیر می تواند کمک کننده باشد.
خوب است که ترکیبی از تجزیه و تحلیل جهت کمک به تصمیم گیری آگاهانه در مورد پوزیشن و همینطور ورود بعدی به معامله استفاده کنیم.
زمانی که وارد معامله ای شدیم تمام و کمال غرق تماشای چارتها نشویم. وقتی وارد معامله شدیم، نباید غرق تماشای نمودارها شویم. اگر take profit (حد سود) و همینطور حد ضرر یا Stop Loss خود را به طور موثر تنظیم کرده باشید، همین باید برای ما کافی باشد تا در احساسات منفی غرق نشویم.
از احساسات خود هراس نداشته باشید. بجای آن، یاد بگیرید که آنها را مهار کرده و به نفع خود جهت دستیابی نتایج بهتر در آینده استفاده کنید.
کنترل احساسات در فارکس
تا به اینجای مقاله متوجه شدیم که چطور احساسات منفی می تواند پتانسیل های ما را برای انجام معاملات بهتر از بین ببرد. همینطور چطور با تقویت احساسات مثبت می توانیم عملکرد معاملاتی خود را بهبود ببخشیم. در این بخش از چگونگی کنترل احساسات خود سخن می گوییم. یکی از بهترین راهکارها برای کنترل احساسات در فارکس داشتن آمادگی است. اما این به چه به معناست؟ به معنای انجام تحقیقات و انجام کارهای لازم قبل از باز کردن یک موقعیت است. کارهایی مثل مشخص کردن سطوح حمایت و مقاومت بر روی چارت، تجزیه و تحلیل، پیگیری اخبار… تمامی این کارها برای قبل از باز شدن بازار می باشد. زمانی که بازار باز شد باید تمام تمرکز شما بر روی اجرای سفارشات باشد و دیگر کاری با بررسی بازار نداشته باشید.
راهکار دیگری که می تواند موثر باشد دارا بودن برنامه معاملاتی است. وقتی شما از یک برنامه معاملاتی پیروی می کنید دارای نظم در معاملات می شوید بعلاوه تمرکزتان نیز بالا می رود. در نتیجه اتوماتیک وار احساسات منفی کاهش پیدا می کنند.
به دلیل اینکه وقتی شما برنامه دارید به منزله یک راهنماست که برای اتفاقات پیش بینی شده و پیش بینی نشده عمل می کند. در واقع اگر دارای برنامه معاملاتی منسجم باشید که به آن متعهد بمانید، به شما کمک می کند که در شرایطی که چندین گزینه پیش رویتان قرار می گیرد دچار سردرگمی، تردید و همینطور طمع نشوید و کاملا بدانید که صرف نظر از شرایط بازار باید چه کاری انجام دهید.
حرف آخر
احساسات در فارکس عامل مهمی در رسیدن به موفقیت و کسب سود است که ما در این مقاله به آن پرداختیم. اینکه معامله گران با چه نوعی از احساسات در فارکس مواجه می شوند. در ادامه به بررسی کارهایی پرداختیم که برای مدیریت موثر این احساسات و همینطور کنترل سرنوشت معاملات معامله گر بهتر است انجام شود. به این نتیجه مهم رسیدیم که بیشتر اشتباهات رایج معامله گران به سبب عدم تفکر و تمرکز به تبع احساسات منفی است.
شناسایی و قبول و درک احساسات در فارکس می تواند به معامله گر در مدیریت و کنترل آن کمک بزرگی کند. با امید به آنکه شما عزیزان هم بتوانید در شناسایی و کنترل احساسات خود در بازار فارکس موفق . پر سود عمل کنید. چنانچه تجربه و نظری در این ارتباط دارید آن را با ما به اشتراک گذارید.