Take a fresh look at your lifestyle.

تکنولوژی بلاک چین

کاربرد بلاک چین در چیست ؟

3 32

تکنولوژی بلاک چین چیست؟ کاربرد های آن کجاست؟ اینها سوالات متداولی هستند که اغلب افراد تازه وارد به این بازار با آنها روبرو هستند. اگر با دنیای ارزهای دیجیتال و کریپتوها آشنا باشید به طور قطع نام بلاک چین را زیاد شنیده اید. اما شاید با مفهوم آن به طور کامل آشنا نباشید و احتمالا در جستجوهایی که انجام داده اید . با این عبارت بسیار برخورد داشته اید که بلاک چین یک دفتر کل توزیع شده است و همینطور غیرمتمرکز است و… .
به منظور آشنا سازی بیشتر شما عزیزان با مفهوم بلاک چین، darsfx در این مقاله قصد دارد تکنولوژی بلاک چین به زبان ساده را بررسی نماید. با ما تا انتها همراه باشید تا به بررسی این مفهوم بپردازیم.

فهرست مطالب

تکنولوژی بلاک چین چیست؟

همه چیز درباره تکنولوژی بلاک چین

انواع بلاک چین

بلاک چین چگونه کار می کند؟

تکنولوژی بلاک چین چیست؟

در ابتدا بهتر است  بپردازیم به مهمترین سوال این مقاله که بلاک  چین چیست؟ باید بدانیم که مفهوم بلاک چین چیست تا در ادامه بتوانیم تکنولوژی آن را توضیح دهیم. بلاک چین یک فناوری و تکنولوژی تازه وارد است که وروداش برابر شد با بروز انقلابی در سیستم‌های مدیریتی در جهان. پایگاه داده ای می باشد که به زنجیره ای از بلوک ها اشاره می کند.

 هدف مهمی که بلاک چین همواره  تعقیب  کرده  این است که تمام فعالیت هایی را که در حال حاضر به وسیله سازمان‌ها و ارگانهای دولتی انجام می‌شود، بدون نیاز به آنها انجام شود. 

شما خواننده عزیز قطعا با رمز ارزهای شناخته شده ای مثل بیت‌کوین و اتریوم که از طریق تکنولوژی بلاک چین ایجاد شده اند آشنایی دارید. ارزهای دیجیتال فقط شامل قسمتی از دنیای خارق العاده بلاک چین را تشکیل می‌دهند. واقعیت این است که توضیح یک تکنولوژی در قالب تئوری کار دشواری است.

تکنولوژی بلاک چین به زبان ساده  همانطوری که از نامش نیز می آید بلاک چین از زنجیره ای از سوابق که بنام بلاک معروف می باشند ساخته شده است. هر یک از بلاک هایی که نام بردیم مسئولیت ذخیره کردن اطلاعاتی می باشند از جمله سوابق معاملات. در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد همراه ما باشید.   

 

 

همه چیز درباره تکنولوژی بلاک چین

در تعریف بلاک چین بالاتر هم عنوان شد که یک دفتر کل مشترک است که تغییر ناپذیر است و وظیفه اش ثبت پروسه و تسهیل کردن ردیابی دارایی ها در یک شبکه معاملاتی می باشد.

این دارایی می تواند به دو شکل مشهود اعم از خانه، وجه نقد،اتومبیل و زمین باشد و یا  نامشهود از قبیل نام تجاری، حق ثبت اختراع و… باشد. بگذارید اینگونه بگوییم که تقریبا هر چیز با ارزشی را می توانیم در یک شبکه بلاک چین ردیابی و معامله کنیم. با مزیت بزرگ کاهش ریسک و همینطور کاهش هزینه های آن.  

سوال مهمی که جا دارد در این بخش به آن پرداخته شود این است که چرا بلاک چین اینهمه دارای اهمیت است؟

 مهمترین دلیلش این است که تجارت در بلاک چین بر مبنای اطلاعات اجرا می گردد. البته که هر چه سریعتر ودقیقتر دریافت شود بهتر است و بلاک چین جهت ارائه دادن آن اطلاعات ایده آل می باشد.

چرا که  اطلاعات به طور آنی، به اشتراک گذاشته می شوند و در یک دفتر کل که تغییر ناپذیر است کاملا شفاف ذخیره می شوند. این اطلاعات تنها توسط  اعضای مجاز شبکه قابل دسترسی می باشند. 

یک شبکه بلاک چین قادر است که سفارش ها، پرداخت ها، حساب ها، تولید و بسیاری موارد دیگر را ردیابی نماید. با توجه به آنکه اعضا داری یک دیدگاه واحد از حقیقت هستند، اعضا قادرید همه جزئیات یک تراکنش را مشاهده نمایید.  این امر به شما  به آنها اطمینان خاطر بیشتری می‌دهد. بلاک چین کارایی‌ها و فرصت‌های جدیدی را برای افراد فراهم می کند.

 

انواع بلاک چین

انواع مختلفی از شبکه های بلاک چین وجود دارد در واقع راه های متفاوتی جهت ایجاد شبکه بلاک چین وجود دارد. آنها را می توان به بلاک چین های عمومی، خصوصی و همینطور مجوز دار و یا ساخته شده به وسیله کنسرسیوم دسته بندی کرد. اما ببینیم که هر یک از آنها دارای چه ویژگی هایی است؟

در بلاک چین عمومی: 

 هرکسی می تواند در آن شرکت کند. نیازی به اجازه ندارد و (permission-Less) است و بدون محدودیت می باشد. رایج ترین آنها بیت کوین و اتریوم است. از معایب آن می توان به توان محاسباتی قابل توجهی که نیاز دارد و همینطور حفظ حریم خصوصی پایین آن اشاره کرد.

شبکه بلاک چین خصوصی:

شبکه بلاک چین خصوصی بسیار شبیه به بلاک چین عمومی می باشد، یک شبکه همتا به همتا غیرمتمرکز است. با این وجود، یک سازمان، شبکه را کنترل می کند. این نوع بلاک چین در یک شبکه بسته فعالیت دارد. با وجود شباهت های زیادی که به بلاک چین عمومی دارد نسبت به شبکه عمومی کوچکتر و محدودتر می باشد.

نسبت به شبکه عمومی کوچکتر و محدودتر می باشد.

کنسرسیومی

نوع دیگری از بلاک چین را که در اینجا به آن اشاره می کنیم بلاک چین های کنسرسیومی است.

 در این نوع بلاک چین چند سازمان مسئولیت های محافظت از بلاک چین را به اشتراک می گذارند. در واقع این سازمانها هستند  که تعیین می کنند که چه کسی به داده ها دسترسی داشته باشد و چه کسی تراکنش ارسال کند. 

 

بلاک چین چگونه کار می کند؟

در این بخش خالی از لطف نخواهد بود اگر به طرز کار بلاک چین هم اشاره کنیم.به ازای هر تراکنشی که اتفاق می افتد به نام یک بلوک از داده ها به ثبت می رسد.

بلوک داده قادر است که اطلاعات انتخابی شما را به ثبت برساند. اطلاعاتی مثل چه کسی، چه چیزی، چه زمانی و … حتی شرایطی مانند دمای محموله مواد غذایی و  سایر موارد.

هر بلوک به بلوک قبل و بعد خود متصل می باشد و در کنار هم زنجیره ای از داده ها را تشکیل می دهند. که باعث انتقال می شود دارایی از مکانی به  مکان دیگر حرکت کرده و یا تغییر مالکیت دهد.

بلوک‌ها زمان و همینطور ترتیب دقیق تراکنش‌ها را تایید می‌ نمایند. بلوک‌ها به طور ایمن به یکدیگر متصل شده تا از تغییر هر بلوکی یا درج بلوک بین دوبلوک موجود جلوگیری نمایند. هر بلوکی که  اضافه می شود تایید بلوک قبلی است  

که در نتیجه آن کل بلاک چین تقویت و باعث دستکاری شدن بلاک چین شده و قدرت کلیدی تغییرناپذیری را ارائه میدهد. چنین امکانی قادر است که دستکاری توسط یک عامل مخرب را از بین برده و یک دفتر کل تراکنش ها را ایجاد  نماید. 

حرف آخر

تکنولوژی بلاک چین را در این مقاله بررسی کردیم. در این مقاله تلاشمان بر این بود که تکنولوژی بلاک چین به زبان ساده را توضیح دهیم.

 در واقع دنیای ارزهای دیجیتال به این نوع از فناوری گره خورده است. همینطور از انواع بلاکچین گفتیم. طبقه بندی کردن پلتفرم هایی که بر مبنای بلاک چین می باشند به ما کمک می کند تا بتوانیم پروژه ها را با یکدیگر مقایسه کنیم.اکنون بیشتر از قبل با این فناوری آشنا شده اید.

با امید به آنکه این مقاله برای شما مفید فایده واقع شده باشد. تجربیات و نظرات خود را در بخش کامنت ها با ما به اشتراک گذارید. 

3 نظرات
  1. عباس زمان زاده می گوید

    سپاس فراوان بابت اطلاعاتی که در اختیار کاربران قرار دادید

  2. پری می گوید

    ممنونم.

  3. مهدی متقی می گوید

    این فناوری در جاهای مختلف کاربردها و مزیت‌های بسیار زیادی دارد که از دیدگاه من مهمترینش تمرکززدایی است، سپاس از مقاله مفید شما.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.