Take a fresh look at your lifestyle.

شبکه اثبات کار

شبکه اثبات کار ؟چیست و چه کاربردی دارد ؟

0 9

شبکه اثبات کار چیست و چه کاربردی دارد؟ به خوبی می دانیم که برای آنکه در هر حرفه ای موفق شویم، نیاز است که اصطلاحات کاربردی و مهم مرتبط با آن را فرا بگیریم. در خصوص حوزه ارز دیجیتال نیز همین گونه است. یکی از این اصطلاحات کاربردی که darsfx قصد دارد در این مبحث به آن بپردازد شبکه اثبات کار یا Proof of Work می باشد.
شبکه اثبات کار یکی از مفاهیم پایه ای در بلاک چین می باشد. تکنولوژی بلاک چین اینگونه است که هیچ سازمانی در تایید کردن و همچنین ثبت اطلاعات دخل و تصرفی ندارد. در واقع این خود کاربران هستند که از طریق الگوریتم های مشخص شده روی اطلاعات درست به یک اجماع می رسند و اطلاعات هماهنگ و یکسان شده ی را به دفتر کل توزیع شبکه ارسال می کنند.
اما از آنجایی که این گونه سیستمها را همواره مشکلاتی از جمله حملات سایبری تهدید می نماید شبکه اثبات کار مورد استفاده قرار می گیرد.
برای دانستن اینکه اثبات کار چیست و چه استفاده ای دارد با darsfx تا انتها همراه شوید تا با نحوه کار، استخراج بر اساس این الگوریتم و… آشنا شوید.

فهرست مطالب

الگوریتم اثبات کار چیست ؟

نحوه کار الگوریتم اثبات کار چیست ؟

استخراج بر اساس الگوریتم اثبات کار

چرا الگوریتم اثبات کار به مصرف برق نیاز دارد

الگوریتم اثبات کار چیست ؟

بد نیست کمی بیشتر با  شبکه اثبات کار آشنا شویم. این الگوریتم یکی از ایمن ترین الگوریتمها می باشد. تکنیکی که به وسیله آن در دنیای رمز ارزها جهت تایید تراکنشهای جدیدی که در سیستم یک بلاک چین اضافه می گردند مورد استفاده قرار می گیرد. 

این شبکه ها توسط کریپتوکارنسی ها و همینطور برنامه های کاربردی DeFi استفاده می گردد. 

 آنچه که باعث شکل گیری و ایجاد بلاک چین شد رسیدن به سه هدف بود که عبارتند از غیرمتمرکز بودن، شفافیت و همینطور ایمنی بالا  است. چنانچه متوجه شدید نکته بسیار مهم در بلاک چین رسیدن به فرآیند اجماع است. این اجماع باید به گونه ای باشد که کاربران متفاوتی که در اقصی نقاط مختلف دنیا هستند و طبعا به یکدیگر اعتماد ندارند با هم به اجماع برسند و باعث تامین امنیت آن شوند بی آنکه تعادل شبکه برهم بخورد. این وظیفه اصلی الگوریتم اثبات کار است.

نحوه کار الگوریتم اثبات کار چیست ؟

بعد از آشنایی مختصر با  شبکه اثبات کار در این بخش به نحوه کار این الگوریتم می پردازیم. الگوی اثبات کار یا (POW ( proof of work اولین الگوی اجماع می باشد که در بلاک چین ها استفاده می شود. اما باید بگوییم که استفاده از این الگوریتم خیلی قبلتر هم به عنوان یک راه حل برای جلوگیری کردن از حملات سایبری که به منظور اسپم کردن بر روی شبکه اینترنت و مختل کردن سیستم ها مورد استفاده قرار می گرفت هم کاربرد داشت.

 ساتوشی ناکاموتو خالق بیت کوین بود که اولین بار موفق شد از این روش به همراه تکنیک های دیگر رمز نگاری برای اجماع در شبکه استفاده کند. همانطور که قبلا هم اشاره کردیم از این الگوریتم برای تایید تراکنشها و رسیدن اعضا به یک اجماع  به منظور اضافه کردن بلاک جدید به زنجیره استفاده می شود.

 اما چالش آن کجاست؟ بین ماینرها رقابت بر سر این است که چه کسی تراکنش را زودتر از دیگران تکمیل می نماید و جواب معادله را پیدا کرده و در نتیجه می تواند از شبکه پاداش دریافت کند. 

در یک شبکه کاربرها توکن های ارز دیجیتال خود را برای یکدیگر ارسال می کنند. دفتر کل توزیع اطلاعات تراکنش ها را به صورت بلوک اطلاعاتی جمع آوری می نمایند. آنچه که اهمیت دارد تایید کردن تراکنشها و اضافه کردن به ترتیب آنها به شبکه می باشد. این وظیفه به عهده ماینرها است که در طی پروسه ای استخراج ارز دیجیتال آن را انجام می دهند. آنچه که اتفاق می افتد حل یک معادله ریاضی می باشد که حل کردنش سخت ولی اثبات جواب آن ساده می باشد.

استخراج بر اساس الگوریتم اثبات کار

در صورت کلی می توان اینگونه گفت که  تنها ارزهایی قابلیت استخراج دارند که  بر اساس الگوهای شبکه اثبات کار ساخته شده‌ باشند. همانطور که امروزه می بینیم بسیاری از رمز ارزهایی که از این الگوریتم استفاده می‌کنند، پروسه استخراج آن‌ها نیز به‌آسانی انجام خواهد گرفت.

 به بیان دیگر، از دیگر انواع کاربرد الگوریتم اثبات کار، می توان به تایید درستی فرایند ماینینگ اشاره کرد. این الگوریتم Proof Of Work است که تعیین می کند  ماینر هایی که از ظرفیت و توان بیشتری برخوردار هستند، قادر خواهند بود فرآیند معادلات استخراج رمز ارز را زودتر به دست آورند. 

پروسه ماینینگ به دنبال پیدا کردن راه حل یه بلاک جدید می باشد تا شرایط شبکه بلاکچین را پایدار نگه دارد. بعلاوه پیدا کردن این راه حل به قدرت محاسباتی بالایی نیاز دارد.  البته از پیچیدگی شبکه هم باید گفت که ثابت نیست و مرتبا تغییر می کند.

 

 

چرا الگوریتم اثبات کار به مصرف برق نیاز دارد؟

 

در  شبکه اثبات کار، کاربران برای رسیدن به اجماع در خصوص اضافه شدن بلاک جدید به زنجیره بلاک چین از طریق دستگاه های سخت افزاری محاسباتی استفاده می کنند. این دستگاه ها باید معادلات ریاضی را که به وسیله شبکه بلاکچین طرح شده است را حل کنند.

مصرف برق این سخت افزارها بالا می باشد. همچنان که ماینرهای جدید به شبکه می پیوندند و همینطور با افزایش سختی آن مصرف برق خود شبکه هم بالا می رود. 

در واقع این گونه باید گفت که  رسیدن به اجماع بین کاربران و حفظ امنیت شبکه در برابر حملات مختلف نیاز به برق بالایی دارد. این یکی از معایبی است که به  شبکه اثبات کار وارد است. ماینرها برای اینکه از رقابت جا نمانند و پیروز شوند باید در تمام روزهای هفته و به صورت 24 ساعته دستگاه های خود را روشن نگه دارند. دیگر آنکه هر چه تعداد رقبا اضافه می شود به دستگاه های قوی تری هم نیاز پیدا می کنند که به طبع مصرف برق بیشتری را در پی خواهد داشت.

 

حرف آخر

 شبکه اثبات کار را در این مقاله با هم بررسی کردیم. برای ورود به دنیای ارزهای دیجیتال آنچه که اهمیت بسیاری پیدا می کند، امنیت شبکه هایی می باشد که رمز ارزها بر مبنای آن شکل گرفته است. یکی از این آیتم ها برای تامین کردن امنیت در بلاک چین ارز های دیجیتال به ویژه در ارتباط با امنیت دارایی و همینطور ارزیابی تراکنش ها، شبکه اثبات کار است.

استخراج  بر مبنای الگوی PoW یا اثبات کار پایه و اساس همه ارزهای دیجیتال می باشد که بر اساس این الگو ایجاد شده اند. اساس  شبکه اثبات کار بر پایه قدرت محاسباتی  کامپیوترهایی است که کاربران لازم دارند تا در مورد اعتبار تراکنش ها به اجماع برسند. برای این کار از معادلات ریاضی پیچیده استفاده می گردد.

با امید به مورد توجه واقع شدن این مبحث از جانب شما عزیز خواننده. شما هم با اشتراک گذاری نظرات خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب دلگرم سازید.  

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.