معاملات در بازار فارکس
در فارکس چه چیزهای قابل معامله است ؟
معاملات در بازار فارکس به چه اشکالی انجام می شود؟ انجام معامله در بازار فارکس چه فرصتهایی را در اختیار افراد علاقمند به فعالیت در این بازار قرار می دهد؟ بازار فارکس به دلیل ماهیتی که دارد، این بستر را برای فعالان فراهم کرده است که به دلار درآمد کسب کنند. معاملات در بازار فارکس که بازاری است غیرمتمرکز و یکی از بزرگترین بازارهای سرمایه گذاری در جهان است، صورت می گیرند. در این بازار تبادل ارز به شیوه های گوناگونی انجام می شود. بازار فارکس نرخ تبدیل ارز را برای تمام ارزها تعیین می کند.
با darsfx در این مقاله همراه شوید تا با انواع معاملات در بازار فارکس بیشتر آشنا شوید.
معاملات در فارکس چگونه است ؟
همه می دانیم که این روزها بازارهای مالی و سوددهی آنها در بین معامله گران دارای جایگاه ویژه ای است. چرا که انجام معاملات در بازار فارکس و سایر بازارهای مالی دارای پتانسیل درآمدزایی بالایی می باشند . حجم معاملات در بازار های مالی بسیار بالاست. این رقم بالغ بر چند صد تریلیون دلار می باشد که به آسانی می تواند اقتصاد چندین کشور را زیر و رو نماید. بسیاری از معاملاتی که در بازار فارکس انجام می شود با اهداف کاربردی و معقول انجام می گیرند. اما بسیاری از معاملات هم هستند که تنها با هدف کسب سود انجام می شوند.
بالاترین حجم تبادلات ارزی که به دریافت سود منتج می شوند بابت اختلاف قیمتی است که در دو مقدار Ask و Bid ایجاد می شود.
معرفی انواع معاملات در بازار فارکس
در این بخش به بررسی سه شکل از انواع معاملات فارکس می پردازیم.
معاملات FUTURES:
(فیوچرز) یکی از انواع محبوب معاملات بازار مشتقات می باشد که عموما توسط سرمایه گذاران نهادی مورد استفاده قرار می گیرد.دادههای این نوع از معاملات معمولا جهت پیشبینی حرکات آینده قیمت و همینطور احساسات بازار مورد استفاده قرار می گیرند. معاملات Futures شامل یک توافق است که بین خریدار و فروشنده صورت می گیرد تا یک دارای معاملاتی در آینده به فروش برسد.
- معاملات Option: این معاملات که به آنها اختیار معامله هم گفته می شود یکی از انواع قراردادهای مشتقه می باشد و به دو دسته معاملات اختیار خرید (Call Option) و اختیار فروش (Put Option) دسته بندی می شوند.
معاملات ETFs:
صندوق سرمایه گذاری اوراق بهادار است که واحدهای آن مورد معامله قرار می گیرد. صندوق های ETFs را می توان ترکیبی از مزایای بالقوه سهام، صندوق سرمایه گذاری مشترک و یا اوراق قرضه دانست. معاملات ETFs مانند سهام معمولی در طی روز با قیمت هایی معامله می شوند که بر مبنای عرضه و تقاضا تغییر می کنند.
معاملات جفت ارز FX در بازار فارکس
بازار فارکس به عنوان بزرگترین و همینطور نقدترین بازار مالی در دنیا شناخته می شود. اگر در بازار فارکس فعالیت داشته اید قطعا با معاملات در بازار فارکس در زمینه جفت ارزها یا (Currency pair) آشنایی دارید.
جفت ارز شامل دو نوع ارز متفاوت می باشد که در برابر یکدیگر معامله می شوند. در این نوع از معاملات قیمت یک ارز در مقابل ارز دیگری مشخص می شود.
در این بازار امکان خرید و فروش و همینطور تبدیل آنها به یکدیگر فراهم شده است. مفهوم جفت ارز به این اشاره دارد که شما حتما باید مبادله انجام دهید یعنی اینکه شما نمی توانید تنها یک ارز را بخرید و آن را برای خود نگه دارید.
اما پیش از آنکه بدانید بهترین جفت ارزها در بازار کدام است باید مسیر و هدف خود را مشخص کنید. اینکه آیا هدف شما به دست آوردن سود است و یا برای استفاده های تجاری نیاز به تبادل ارز دارید.
اگر هدف شما سودآوری است باید استراتژی معاملاتی خود را به دقت مورد بررسی قرار دهید. این نکته را هم باید دانست که نمی توان با قطعیت گفت کدام جفت ارزها بهترین هستند چرا که این امر بستگی به نوع معامله و همینطور تریدر دارد.
معاملات طلا و نقره در بازار فارکس
زمانی که از طلا و نقره سخن می گوییم منظور ما فلزات گرانبها می باشد. همان فلزات نادر و با ارزشی که در دل طبیعت ایجاد می شوند. این فلزات کاربردهای گسترده ای در تجارت و صنعت دارند. به همین دلیل هم دارای ارزش اقتصادی بالایی هستند. از طرفی هم استفاده از آنها به عنوان ابزاری جهت سرمایه گذاری دلیلی است بر سوداگری بیشتر آنها در بازار کالا.
معاملات در بازار فارکس در زمینه طلا و نقره به عنوان شکلی از پول که قادرند که ارزش خود را بیشتر از پول کاغذی حفظ کنند، منجر به تمایل بیشتر برای سرمایه گذاری بر روی آنها شده است.
طلا دارای قیمت لحظه ای و بسته به معاملات است. قیمت آن دارای نوسان می باشد و عوامل متعددی در تعیین قیمت آن نقش دارد. البته نهایتا این بازار است که در هفت روز هفته و در 24 ساعت قیمت طلا را مشخص می کند . غالبا قیمت آنی طلا به ازا هر اونس در واحد دلار نشان داده می شود. قیمت طلا به ندرت تحت تاثیر قوانین عرضه و تقاضا قرار می گیرد.
در مورد نقره هم می توان گفت که موقعیت های معاملاتی زیادی برای آن وجود دارد. این فلز با ارزش در بحران های اقتصادی می تواند پناهگاه ایمنی برای معامله گران و سرمایه گذاران باشد.
نقره به دلیل اینکه کاربرد زیادی در صنعت دارد، این پتانسیل را داراست که پا به پای افزایش قیمت طلای جهانی رشد نماید.
معاملات سهام در فارکس
در ادامه بررسی انواع مختلف معاملات در بازار فارکس در این بخش معاملات سهام را بررسی می کنیم. بعضی از بروکرها با توجه به نوع قرارداد می توانند سهام کشورهای اروپایی و آمریکایی را به شما ارائه دهند. برای مثال شما می توانید سهام شرکت های بزرگی چون گوگل و اپل و یا سایر شرکتها را خریداری کنید. آنچه که اهمیت دارد کسب دانش لازم برای شناسایی درست جهت حرکت قیمت برای اینگونه آیتم های معاملاتی می باشد.
معاملات نفت در فارکس
در آخرین بخش از مبحث معاملات در بازار فارکس، معاملات نفت را در فارکس بررسی می کنیم.
انجام معامله نفت در بازار فارکس به خرید و فروش نفت و تمام دارایی های وابسته به آن اطلاق می گردد. با توجه به محدود بودن نفت به عنوان یک منبع، قیمت آن هم به علت عرضه و تقاضا دارای نوسان بالاست. دلیل جذابیت آن هم برای معامله گران همین است چرا که با استفاده از نوسان گیری سود قابل توجهی را عایدشان می سازد. برای انجام معاملات نفت در فارکس راه های متفاوتی وجود دارد. به عنوان مثال می توان به معاملات فیوچرز و اختیار معامله یا آپشن اشاره کرد.
حرف آخر
معاملات در بازار فارکس به روشهای متفاوتی انجام می شود که بستگی به نوع کالای معاملاتی و سبک معامله گری تریدر در انجام معامله دارد. برای آنکه بتوان در انجام معاملات در بازار فارکس به موفقیت رسید در ابتدا باید با این بازار به خوبی آشنا شد و به شناخت خوبی از آن رسید.
با اتکا به یک استراتژی مناسب و همینطور دانش معامله گری و تشخیص به موقع و درست حرکات قیمت می توان به کسب سود و موفقیت در انجام معاملات در بازار فارکس امیدوار بود.
با امید به آنکه مطالب فوق مورد توجه و استفاده شما عزیزان همراه قرار گرفته باشد. نظرات و تجربیات خود در زمینه انجام معامله در بازار فارکس با ما به اشتراک گذارید.