Take a fresh look at your lifestyle.

شبکه سولانا

شبکه سولانا چیست ؟

0 45

شبکه سولانا چیست؟ چقدر با این ارز دیجیتال و کاربرد آن آشنا هستید؟ در طی سالهای اخیر رمز ارزهای متفاوتی به بازار معرفی شده اند. هر یک از آنها دارای ویژگیها و کاربردهای متفاوتی می باشند. در واقع هر کدام که خدمات جدیدتر و منحصر به فرد تری را ارائه کند گوی سبقت را از بقیه می رباید و به محبوبیت می رسد.
تاکنون در میان رمز ارزهای زیادی که به بازار معرفی شده اند تعداد محدودی موفق عمل کرده اند و تونسته اند رضایت خاطر و همینطور انتظارات کاربران را فراهم نمایند.
اما در مورد ارز دیجیتال سولانا چگونه بوده است؟ darsfx در این مقاله رمز ارز و شبکه انتقال سولانا را مورد بررسی قرار می دهد. اگر شما هم در حال تحقیق در زمینه شبکه سولانا هستید این مقاله می تواند برایتان مفید باشد.
به طور کلی اگر قصد خرید هر رمز ارزی را داشته باشید. لازم است که کاملا با آگاهی و شناخت از تاریخچه و ویژگیهای رمز ارز مورد نظر اقدام به سرمایه گذاری نمایند تا دچار ضرر و زیان نشوند.

فهرست مطالب

شبکه انتقال سولانا چیست ؟

معرفی ارزهای شبکه سولانا

معایب شبکه سولانا

مشخصات شبکه سولانا

شبکه انتقال سولانا چیست ؟

 شبکه سولانا در سال 2017 به وسیله آناتولی یاکوونکو، که از مدیران پیشین کوالکام (شرکت چند ملیتی فناوری اطلاعات و مخابرات آمریکایی ) می باشد ایجاد شد. هدفی که پشت شبکه انتقال سولانا قرار داشت، افزایش مقاومت در مقابل سانسور جهت حمایت از افزایش حجم تراکنش با هزینه بسیار پایین تر، همینطور بالا بردن توان عملیاتی  در قیاس با سایر بلاک چین‌ها از جمله بیت‌کوین یا اتریوم بوده است. 

 شبکه solana تحت عنوان یک پروتکل غیر متمرکز طراحی شده است. این شبکه یک مکانیسم زمانبندی نوآورانه اثبات تاریخ یا  (PoH) را در خود دارد که قبل از پروتکل اثبات سهام آن پیاده سازی شده است و آن را تسهیل می سازد. نتیجه آنچه که گفته شد این است که، یک بلاکچین  با سرعت بالا ایجاد شد که قادر است بیشتر از 71000 تراکنش در ثانیه را بدون آنکه به راه حل مقیاسی نیاز داشته باشد پردازش نماید. 

معماری بلاک چین نسل سومی سولانا جهت تسهیل قراردادهای هوشمند طراحی گردیده است.  شبکه سولانا آزمایشی داخلی پروژه در 2018 منتشر شد و متعاقب آن چندین فاز شبکه آزمایشی منجر به آن شد که راه اندازی رسمی شبکه در سال 2020 انجام شود.

نکته ای هم که در اینجا متذکر می شویم در خصوص آدرس شبکه سولانا می باشد. شاید به عنوان یک هشدار کلی بتوان آن را در نظر گرفت نه تنها برای  آدرس شبکه سولانا. اینکه  برای انجام هر تراکنشی کاربران دقت کنند که در هنگام انجام تراکنش در درج  آدرس شبکه سولانا یا هر شبکه دیگری که مد نظر است نباید مغایرتی وجود داشته باشد(مبدا و مقصد باید یکی باشد) البته به شبکه ای که انتخاب می کنید هم باید دقت کنید. در غیر اینصورت اشتباهات جبران ناپذیری ممکن است پیش آید.

 

معرفی ارزهای شبکه سولانا

 شبکه سولانا دارای یک رمز ارز پرکاربرد می باشد که با نماد SOL شناخته می شود. یکی از کاربردهایی که این رمز ارز دارد استکینگ می باشد.  شبکه solana به واسطه مکانیسم استکینگ، امنیت و قدرت شبکه را تامین می کند. همچنین برای کاربران هم این امکان فراهم است که با استفاده از رمز ارزهای SOL  پرداخت تراکنشهای ساده و همینطور اجرای قراردادهای هوشمند را انجام دهند.

رمز ارز  شبکه سولانا در اپلیکیشن های غیر متمرکز که در بستر همین بلاچین  ایجاد شده اند کاربردهای بسیاری دارد.  یکی از این موارد که می توان اشاره کرد استفاده برای رای دهی و مشارکت نمودن در حاکمیت پلتفرم می باشد. سول یا sol را می توان به واحدهای کوچکتری هم تقسیم نمود بنام لمپورتس (Lamports). هر لمپورتس معادل 0.000000001 سول (sol ) می باشد.

قیمت رمز ارز sol در زمانی که این مقاله به نگارش در می آید 23.53 دلار است. مارکت کپ آن 8,721,462,366 دلار است و حجم معاملات آن در 24 ساعت عبارت است از 1,722,161,473 دلار است. جایگاه دهم را در بازار دارا می باشد و عرضه در گردش آن هم معادل 370,620,348 کوین sol است. 

میزان حداکثر عرضه این رمز ارز مشخص نمی باشد. این را هم بد نیست اشاره کنیم که 48% از عرضه اولیه سولانا به خودی های این رمز ارز تعلق گرفته است. این به آن مفهوم است که نهنگها که شامل شرکتهای سرمایه گذار و ریسک پذیر هستند کنترل بخش بزرگی از رمز ارزها را بر عهده دارند. 

 

معایب شبکه سولانا

 شبکه solana هم مانند سایر بلاکچین ها و پروژه ها در کنار مزیتهای خوبی که دارد دارای ایراداتی نیز می باشد که در این بخش به آنها خواهیم پرداخت. 

  • منتقدان سولانا را به اندازه کافی غیرمتمرکز نمی دانند. علاقمندان دنیای کریپتو ها بر این اعتقاد هستند که شاید ضررهای زیادی برای سرمایه گذاری بر روی سولانا وجود نداشته باشد اما غیر متمرکز نبودن صددرصدی آن یکی از مشکلات بزرگ آن است. 
  • شبکه اتریوم دارای بیش از 200000 اعتبار سنجی است. اما این رقم برای سولانا 1000 است. البته باید جانب انصاف را رعایت کنیم و بگوییم که اتریوم بسیار قدیمی تر از سولانا است. تعداد پروژه هایی که بر روی اتریوم فعال است بی شمار است.
  • مانع بزرگی که برای تبدیل شدن به اعتبار دهنده برای سولانا وجود دارد به جهت نیازهای سخت افزاری و هزینه های مداومی است که برای نگهداری آن صرف می شود( بین 40000 تا 95000 در هر سال) منجر می گردد که این شبکه متمرکز باقی بماند.
  • عدم اطمینانی که کارکرد شبکه نشان داده برای مثال خاموشی کامل آن به مدت 17 ساعت از جمله نقاط ضعف آن می باشد. 

 

مشخصات شبکه سولانا

از مشخصات بارز  شبکه solana می توان به سرعت بالای آن اشاره نمود. به آن (TPS) یا تراکنش در ثانیه گفته می شود( Transaction per second) که اشاره به توانایی بلاک چین در انجام تراکنش ها دارد.  

 از دیگر مشخصه های بارز سولانا ارزان بودن هزینه معاملاتی که روی سولانا انجام می شود پایین است. سولانا یک اکوسیستم در حال رونق است.

solana، پلتفرم بلاک چین می باشد که جهت میزبانی برنامه های غیرمتمرکز و مقیاس پذیر طراحی گردیده است. سولانا قادر است که تراکنش‌های زیادتری را در هر ثانیه پردازش نماید و نسبت به بلاک چین‌های رقیبش از جمله اتریوم، کارمزد تراکنش‌های کمتری دریافت کند.

حرف آخر

 شبکه سولانا یکی از انواع شبکه‌های بلاک چین می باشد که با این هدف که مشکلات بلاکچین بیت کوین را رفع نماید ایجاد شد. اگر معایب و مزایای این شبکه را در کنار هم قرار داده و بررسی کنیم متوجه می شویم که با وجود جدید بودن  شبکه سولانا در دنیای ارزهای دیجیتال، دارای ویژگیهای منحصر به فردی می باشد. این ویژگیها باعث شده است که توسعه دهندگان بسیاری از این بستر برای ارائه پروژه های غیرمتمرکز خود استفاده نمایند.

سولانا در حال حاضر از پر سرعت ترین شبکه ها انتقال می باشد. درست است که تعداد پروژه های غیر متمرکزی که شبکه اتریوم پشتیبانی می کند در مقایسه با سولانا بیشتر است. اما سولانا با ویژگیهای مثبتی که دارد مثل سرعت بالا و کارمزد پایین این پتانسیل را دارد که  بتواند در آینده پروژه های فراوانی را به سوی خود جذب کند.

با امید به آنکه مطالب این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.