معاملات فیوچرز در فارکس
نحوه انجام معاملات فیوچر در بازار فارکس ایا به صرفه است ؟
معاملات فیوچرز در فارکس چگونه معاملاتی هستند و به چه کاری می آیند؟ اگر شما هم در حال تحقیق و بررسی صفر تا صد فیوچرز هستید، همین جا بمانید و تا انتهای این مقاله با darsfx همراه شوید. البته یادگیری صفر تا صد فیوچرز با یک مقاله ممکن نیست و نیاز به آموزش و صرف وقت بیشتری دارد ولی خواندن این مطلب هم خالی از لطف نخواهد بود.
می توان گفت که معاملات فیوچرز در فارکس راهی است برای سود آوری در هر شرایطی. شاید درصد بالایی از معامله گران روزی طعم تلخ شکست و ضرر در معاملات را چشیده و دندانهایشان را بابت ضرری که کرده اند بهم فشرده باشند. بنابراین اصلا تصورش را هم نکنید که تنها شما هستید که ضرر می کنید و سایر تریدها در حال کسب سود مدارم هستند.
معاملات فیوچرز در فارکس را می توان به عنوان راهکاری دانست که کمتر به ضرر منتهی می شود. یا شاید بتوانید ضررهای خود را به سود تبدیل کنید. معاملات Futures آنجایی جذاب تر می شود که با استفاده از اهرم ها سود و ضرر آنها هم چندین برابر می شود. البته که این را باید مدنظر قرار بدهیم که استفاده ناآگاهانه از اهرم ها می تواند نتیجه عکس به همراه داشته باشد. با ما تا انتها بمانید تا به شما بگوییم چگونه از آنها استفاده کنید.
فیوچرز در فارکس چیست ؟
هر چه معاملات بیشتر به سوی آنلاین شدن و همینطور تکنولوژی محور شدن پیش می روند، ایجاد سبک و روشهای متنوع برای معامله گری هم در حال افزایش است.
میتوانید در مقاله معاملات بازار فارکس انواع معاملات را مطالعه کنید .
معاملات فیوچرز در فارکس یکی از همین روشهای ابداعی است . Futures یا معاملات آتی نسبت به روشهای دیگر معاملاتی کمی متفاوت است.
خوب است که در این بخش ببینیم که تفاوت فارکس و فیوچرز در چیست؟
- فارکس بازار غیر متمرکزی است و همینطور خارج از بورس(OTC) ولی فیوچرز بازار متمرکز و محلی جهت انجام معاملات بورس.
- از دیگر موارد تفاوت فارکس و فیوچرز می توان به تاریخ انقضای آنها اشاره کرد که معاملات فارکس بدون تاریخ انقضا هستند در حالی که معاملات فیوچرز دارای تاریخ انقضا می باشند.
- میزان لوریج ارائه داده شده در دو بازار فیوچرز و فارکس هم از نکات قابل بحث در مورد تفاوت فارکس و فیوچرز است که این عدد در مورد فارکس بالاتر است.
البته آیتم های دیگری هم هستند که می توان از آنها صحبت کرد. ازجمله حجم معاملات، میزان نقدینگی، کارمزد و ….
نحوه انجام شدن معاملات فیوچرز در فارکس
فارکس را همانگونه که می دانید بزرگترین بازار مالی در دنیاست که میزان گردش مالی روزانه آن با مجموع گردش مالی بازارهای مالی دیگر برابری می کند. همه کشورهای جهان برای انجام معاملات خود (تبادلات مالی و تبدیل ارز خود به سایر واحد های ارزی) از این بازار استفاده می کنند.
بازار فارکس خود به دو بخش اصلی تقسیم می شود که عبارت است از اسپات spot و فیوچرز.
محور صحبت ما در این بخش از مقاله در خصوص فیوچرز است. از اسپات در بخش بعدی بیشتر خواهیم گفت. معاملات فیوچرز در فارکس به واسطه بروکرها انجام می شود. این معاملات برای جفت ارزهای زیر مانند:
- یورو/ دلار آمریکا
- یورو / دلار کانادا
- پوند انگلیس / دلار آمریکا
- یورو / پوند انگلیس
- طلا/ دلار آمریکا
- دلار نیوزلند/ دلار آمریکا
و همینطور کالا هایی چون نفت خام، گاز، فلزات با ارزش مثل طلا و نقره انجام می شود.
همینطور بروکرهایی هم هستند که امکان انجام معاملات فیوچرز برای شاخص هایی همچون DJIA و S&P500 را فراهم می نمایند.
البته این را هم اضافه کنیم که شما در بازار فارکس دستتان باز است که از هر دو کاربرد فیوچرز یعنی هجینگ و سفته بازی( speculation) بهره ببرید. برای هج یا پوشش ریسک می توان از جفت ارزهایی موقعیت معاملاتی گرفت که دارای همبستگی منفی می باشند و خلاف جهت یکدیگر حرکت می کنند. در این صورت است که هجینگ شما موفقیت آمیز بوده و ریسک معاملات خود را به کمترین میزان می رسانید.
تفاوت اسپات و فیوچرز چیست ؟
درست است که این مقاله در حال بررسی معاملات فیوچرز در فارکس هستیم ولی بد نیست که در این بخش نگاهی هم داشته باشیم به تفاوتهایی که معاملات اسپات spot با معاملات فیوچرز دارند؟ معاملات اسپات که به معاملات لحظه ای هم معروف هستند. معاملاتی هستند که برای خرید یا فروش در لحظه در دسترس هستند.
می توان گفت که فیوچرز دارای تفاوتهای زیادی با معاملات spot می باشد. تریدرها برای انجام معاملات فیوچرز نیاز ندارند که سرمایه زیادی داشته باشند تا سودهای قابل توجه از بازار بگیرند. معاملات فیوچرز نسبت به معاملات اسپات قانونمند تر هستند. چرا که این نوع از معاملات تنها به واسطه بروکرها انجام می گیرند.
اساس فیوچرز بر این است که معامله گر در مورد ارزش یک کالای معاملاتی در آینده پیش بینی می کند. اما در معاملات اسپات در لحظه خرید و فروش انجام می شود.
در فیوچرز معامله گر خود ارز یا آیتم معاملاتی را خریداری نمی کند بلکه قرارداد را می خرد و این به آن معناست که شما پیش بینی می کنید که قیمت آن در آینده افزایش می یابد و شما را به سود می رساند. این موضوع در مورد معاملات فروش هم صدق می کند.
این در واقع تفاوت اصلی بازار فیوچرز با سایر سرمایه گذاری ها و معاملات عادی است. لذا آموختن صفر تا صد فیوچرز برای آنان که می خواهند در این بازار فعالیت داشته باشند لازم و ضروری است.
حکم شرعی معاملات فیوچرز در فارکس
شاید برای بعضی افراد این مورد که معاملات فیوچرز از نظر شرعی چه حکمی در موردشان وجود دارد؟ جای سوال داشته باشد.
در این مورد نظرات متفاوتی وجود دارد. اما به صورت کلی می توان گفت که مسئولیت هر نوع معامله ای چه در بازار کریپتو ها و چه در مورد معاملات فیوچرز با طرفین معامله می باشد. نتیجه ای که می توان گرفت این است که در صورت بروز هرگونه اتفاقی نهادی پاسخگو نخواهد بود. بنابراین خود افراد باید نهایت دقت را در انجام معاملات فیوچرز به خرج دهند.
اهرم فیوچرز در فارکس
با استفاده از اهرم های معاملاتی به طور کلی می توان اعتبار بیشتری از بروکرها جهت انجام معاملات فیوچرز در فارکس و یا سایر معاملات کسب کرد.
در چنین شرایطی در صورت سود کردن، سود شما چند برابر خواهد بود و در صورتی که ضرر کنید ضررتان نیز چند برابر خواهد شد و متاسفانه خطر از دست رفتن سرمایه تان را در پی خواهد داشت. لذا منطق و عقل حکم می کند که زمانی که از اهرم فیوچرز استفاده می کنید حتما مدیریت ریسک داشته باشید. فقط در صورتی که از روند بازار و همینطور تحلیل های خود اطمینان دارید از اهرم ها استفاده کنید.
ما به شما پیشنهاد می کنیم از اهرم های پایین در معاملات فیوچرز استفاده کنید.
معایب معاملات فیوچرز در فارکس
همانطور که بارها در مقالات گوناگون هم به آن اشاره شده است. هر سبک معاملاتی دارای معایب و نقاط قوت می باشد. فیوچرز هم از این قاعده مستثنی نمی باشد.
یکی از معایب عمده ای که می توان برای این نوع از معاملات برشمرد ریسک بالای آن است. افرادی که قصد انجام این نوع از معاملات را دارند باید دانش و آگاهی لازم را در خصوص آن کسب کرده باشند. افرادی که بدون دیدن آموزش و نداشتن آگاهی از اهرم های بالا استفاده می کنند و زمان باز کردن پوزیشن برای آن حد ضرر مشخص نمی کنند، با احتمال بالا سرمایه خود را از دست خواهند داد.
یکی از معایب عمده معاملات فیوچرز ریسک بسیار بالای آن است. افرادی که اقدام به انجام معاملات فیوچرز می کنند باید
به خوبی با مفهوم مدیریت ریسک آشنا باشند.
حرف آخر
معاملات فیوچرز در فارکس یا معاملات آتی(Futures) را در این مقاله مورد بررسی قرار دادیم. این نوع از معاملات از انواع معاملات مشتقه می باشند. در معاملات فیوچرز در فارکس قراردادهایی که بین دو طرف معامله تنظیم می شود ملاک قرار داده می شود.
آنچه که این نوع از قراردادها را از سایر اشکال قراردادها متمایز می سازد، تعویق زمانی است که در اجرای تعهدات وجود دارد. در واقع به واسطه این نوع قرارداد متعهد به اجرای امری بر طبق زمانی می شوید که در قرارداد آمده است.
با امید به آنکه این مقاله به شما کمک کرده باشد که مفهوم معاملات فیوچرز در فارکس را بهتر درک کرده باشید.
از شما عزیزان هم می خواهیم چنانچه در این خصوص تجربه ای دارید آن را با ما به اشتراک گذارید.